phone
Национален телефонен номер
0800 14 800
phone RSS

Министерският съвет стартира шест-месечна програма, която има за цел да насърчи българските пенсионери и гражданите в пенсионна възраст да се ваксинират срещу COVID-19, тъй като хората във възрастовата група над 65 години са най-застрашени от тежко протичане на заболяването.
С решение на правителството, от 01.01.2022 г. до 30.06.2022 г., всеки български пенсионер и гражданите във възрастовата група над 65 години, с приключен цикъл на ваксинация и поставена бустерна доза, ще получи еднократна добавка в размер на 75 лева, която ще бъде изплатена със следващата му пенсия. За тези, които вече имат поставени две дози, финансовият стимул ще бъде изплатен след поставянето и на третата, бустерна доза. Парична добавка ще получат и всички пенсионери, които в периода 01.01.2022 г. – 30.06.2022 г. започнат своя ваксинационен курс.
Не е необходимо гражданите да подават никакви документи, за да се възползват от тази услуга.
За да достигне тази инициатива до възможно най-голям брой хора, се обръщамe към Вас, в кратки срокове, да информирате Вашите пациенти във възрастовата група над 65 години относно старта на програмата и допълнителните финансови стимули, които могат да получат.
            Становищата на Експертните съвети по клинични специалности по отношение прилагането на ваксини срещу COVID-19 може да намерите тук .
При промяна в мненията на водещите медицински специалисти относно ваксинационния процес в техните специалности, своевременно ще бъдете информирани.