phone
Национален телефонен номер
0800 14 800
phone RSS

На 21.09.2022г. в Белград, Република Сърбия, управителят на Националнта здравноосигурителна каса (НЗОК), проф. д-р Петко Салчев, взе участие в кръгла маса на тема „Сравнение между задължителното и доброволното здравно осигуряване”. Форумът бе организиран от Югоизточната европейска здравна мрежа. Проф. д-р Салчев представи българския опит в областта на акредитацията на лечебните заведения от 2000 до 2022 година, както и съпоставката между акредитацията и лицензирането.
 
В процеса на дискусиите бяха взети решения за задълбочаването на взаимодействието между страните членки в мрежата, както и обмяната на опит по прилагането на различните процедури и оценъчни механизми с цел осигуряване на качество и сигурност на здравните услуги, предлагани от лечебните заведения.
 
На 22.09.2022 г. проф. д-р Салчев проведе работна среща с генералния директор на Сръбската здравна каса – г-жа Sanja Radojević Škodrić, MD. На нея бе обменен опит и се постигна договореност за допълнителна среща между експерти на двете институции относно дейността и взаимодействиоето по отношение на трансграничното сътрудничество в областта на здравното осигуряване. Беше отправена и покана за посещение в България.